Categorieën
Podcast

Waarom podcast een geweldig platform is

Podcasts worden de laatste jaren steeds populairder. Er zijn op dit moment, wereldwijd, 1.750.000 podcasts en meer dan 43 miljoen afleveringen! In Nederland luistert ruim 25% naar podcasts en dit aantal groeit elk jaar ontzettend snel. Van alle mediaplatformen, behoort de podcast tot de snelst groeiende. Hoogste tijd om je daarin te verdiepen!

Een podcast maken. Waarom?

Dat podcasts een opkomende markt is, is duidelijk. Maar waarom worden podcasts zo populair en waarom zou je er aan beginnen?

De reden dat podcasts zo populair zijn, heeft vooral te maken met aandacht. Zo noemen podcasts ook wel hypermobiel. In een tijd waarin aandacht en tijd steeds geringer wordt, zijn podcasts een geweldige uitkomst. Luisteraars hoeven niet te kijken en worden niet afgeleid. Podcasts kunt je altijd en overal luisteren. Onder de douche, in de auto, tijdens het koken etc.

In een tijd waarin aandacht en tijd steeds geringer wordt, zijn podcasts een geweldige uitkomst.

Ties

De cijfers achter podcasts

Waarom podcast als paddenstoelen uit de grond schieten is ook terug te zien in de cijfers en trends.

Statistieken

Er zijn op dit moment ruim 1.000.000 miljoen podcasts in meer dan 100 talen. In totaal zijn er meer dan 30 miljoen afleveringen te luisteren!

De meeste geluisterde genres zijn cultuur, business, comedy, nieuws en gezondheid.

Demografie

75% van de inwoners in de US zijn bekend met het fenomeen podcasten. De grootste doelgroep zijn de mensen tussen 25 en 25.

68% van de podcast luisteraars hebben een diploma en 45% van de podcast luisteraars hebben een inkomen van US$250.000. Er luisteren net iets meer mannen naar podcasts dan vrouwen (51% om 49%).


Lees ook

5 redenen waarom we podcasts luisteren


Gebruik

Smartphones zijn het meeste gebruikte medium onder podcast luisteraars. 54% van die smartphones gebruikers, gebruikt Apple, 43% Android en 3% andere besturingssystemen.

De vraag waarom podcasts zo populair zijn, hebben we eerder beantwoord. Het heeft vooral te maken met gemak. Je kunt podcasts overal luisteren.

De meeste podcasts worden geluisterd in huis (49%). 22% luistert podcasts in de auto, 11% op het werk, 4% onderweg en 4% op de sportschool.

Van al die mensen luistert 80% tot het einde van de podcast! De engagement is daarmee ontzettend hoog. Podcasts luisteraars luisteren gemiddeld naar 7 afleveringen per week.

Money talks

De conversie onder podcast luisteraars is behoorlijk hoog. 69% van de luisteraars leert over nieuwe producten of diensten via podcasts. Het is niet voor niets dat de omzet van podcasts is gestegen naar 1,3 miljard!

Bron: Musicoomph